Në 2018 u krijoi ideja e faqes Harkaik për tu konkretizuar më pas në 2019, si një hapësirë ku të zënë vend rreshta shkrimesh vetjake.

Një përpjekje eseistike për të folur një psikoanalizë shqip, me dëshirën për të lidhur nyje kuptimi mes psikologjisë, artit dhe letërsinë.

Shkrimet e fundit

Simptoma, e vërteta dhe interpretimi

Simptoma, e vërteta dhe interpretimi

Simptomat mund të jenë shtysa që i bën shumë njerëz të fillojnë terapi. Disa prej tyre janë të lidhura me humorin, të ndjerit të trishtuar dhe me humorin e ulët, konfuzionin, zemërimin dhe vështirësinë në shprehjen ose ... Lexo më tepër

Ëndërrimtar apo Pragmatist?

Ëndërrimtar apo Pragmatist?

Në parathënien e librit të tij Promises, Promises: Essays on Psychoanalysis and Literature Adam Phillips sjell një krahasim kurjoz rreth dy tipologjive të njerëzve që shkojnë në terapi. Ky libër i përbërë me esse që ndërlidhin ... Lexo më tepër

Disa mekanizma mbrojtës: Mohimi, Represioni

Disa mekanizma mbrojtës: Mohimi, Represioni

Mohimi Për të shmangur përjetimet e pakëndshme, qysh prej foshnjërise, ne jemi përpjekur për t'i refuzuar ato. Mohimi është brenda secilit prej nesh si një nga reagimet e para ndaj çdo katastrofe. Kur ne marrim një lajme të ... Lexo më tepër

Mekanizmat mbrojtës psikologjik, çfarë janë?

Mekanizmat mbrojtës psikologjik, çfarë janë?

Nëse do të kuptosh më shumë rreth personalitetit tënd apo të dikujt tjetër, sidomos në qasjen që jep psikanaliza, do të ndeshësh një term shumë të rëndësishëm të quajtuar mekanizëm mbrojtës. Tipi i personalitetit varet shumë nga ... Lexo më tepër

Ti bën me mua

Ti bën me mua

Prej ngjizjes deri dikah nga fundi gjejmë ç'dimë nën vringëllimin e gojës, syve, hundës, Jemi vete barku, vete kemi trupin, Jemi marrëveshje e afri ritregojme të shkuarën, unë e ti Ndër sy të vagullt që gjallojnë ... Lexo më tepër

Ankthi: një hap më tej

Ankthi: një hap më tej

Gjatë bisedave të përditshme, ankthi sa vjen dhe është një përshkrues i shpeshtë i afektit të shumë njerëzve. Përshkrimet e përjetimeve përfshijnë: kam ankth, më merret fryma, më duket sikur do më bie të fikët, më rreh zemra fort ose; ... Lexo më tepër

I varrosur i gjallë

I varrosur i gjallë

Pamja e rrëzimi të ndërtesës së Teatrit Kombëtar preku secilin prej nesh, vetëdijen tonë personale e kolektive, por më së shumti mesiguri ka ndalur me peshë në pavetëdije. Aq më tepër kjo "prekje" delikate e përdhunshme ndjehet nga ... Lexo më tepër

Hapësira potenciale

Hapësira potenciale

Muajt e fundit dhe ato që priten të vijnë, zënë vend në fantazinë tonë si një periudhë sureale dhe e panjohur më parë. Lëvizja e njerëzve është reduktuar nga të qënit aktiv në qytet në të qënit aktiv brenda qytetit por larg tij, ... Lexo më tepër

Reverie në gur

Reverie në gur

  Gur më gur të rrëmores së kanionit të dheut që harkohet prej detit Jon dhimbja zbërthehet si gjimbajtësja e një femre. Liria asnjëherë nuk ka kuptim të drejtëpërdrejtë! Këmbët gur më gur puthiten aty ku ... Lexo më tepër

Fjalori i ndjenjave të Camaj (Rrathë, pjesa e dytë)

Fjalori i ndjenjave të Camaj (Rrathë, pjesa e dytë)

Sot ra shi. Pak më parë teksa ngisja makinen dëgjova në radio Adi Krastën që tha: "Mos e merrni inat shiun, ai do të ndihmojë të pastrohet tymi i qytetit". Tani qielli është i hapur. I mora mjetet që më duhen. Do përshtas në pikturë ... Lexo më tepër

Psikanalizë në Rrathë të Camaj, pjesa e parë: Maska

Psikanalizë në Rrathë të Camaj, pjesa e parë: Maska

Pikturë e Safwan Dahoul   "Nuk qe vetëm të mësuemit e synit me të, por ma tepër nga të mrekulluemit e gjindjes para maskës: çdo njeri që hynte në shtëpinë e Folkloristit, mbeste gojë haptë me të parin shikim dhe i dukej si të ... Lexo më tepër

Ndije të lira

Ndije të lira

Pikturë e Sydney Long   Ndija e dijes për ndijën Në skajin e tejmë të skajit Mugët e ka bojën Mes nesh, meje, teje, atyre Gjysmëhije e feksur me laps plumbi Secili hedh portrete Dhe shton kalimthi një retiçencë A se ... Lexo më tepër

Psikoterapi

Nëse dëshironi të lini një takim për psikoterapi apo një konsultë psikologjike mund ta bëni këtë gjë duke kontaktuar me telefon apo email

00355 685745529
klodjanagjika@harkaik.com

Ose përmes formës kontaktuese në faqen Psikologe Psikoterapiste.

Pin It on Pinterest